• Rektorsutbildningen åter till Göteborgs universitet

[2014-10-24] Göteborgs universitet blir ett av de sex lärosäten som får ge det statliga rektorsprogrammet under en kommande sexårsperiod. Det framgår av ett beslut av Skolverket idag, fredag.

• Ökat söktryck på nästan alla lärarprogram vid Göteborgs universitet

[2014-10-20] Totalt har lärarutbildningen 4422 sökande till vårterminen 2015. Förskollärarprogrammet är populärast med hela 958 sökande.

• Nya lärare firades med pompa och ståt

[2014-10-10] Mod. Skalbaggar. Framtidsdrömmar. Det handlade några av talen om under höstens examenshögtid.

• Utveckling pågår inom ULV-projektet

[2014-10-08] Övningsskolor. VFU i egen tjänst. Handledarutbildning. Detta är frågor som diskuterades under en tvådagarskonferens i Stockholm om hur ULV-studenternas VFU ska bli ännu bättre i framtiden.

• Ris och ros till påbyggnadsutbildningar

[2014-10-08] Idag, onsdag, tillkännagav Universitetskanslersämbetet resultatet av utvärderingen av Speciallärarprogrammet och Specialpedagogiska programmet.

• Göteborgs universitet toppar ny ranking av lärarutbildningarna

[2014-09-23] Utbildningen till grundskollärare vid Göteborgs universitet kommer på första plats i en ny ranking av lärarutbildningarna i Sverige. Rankingen baseras på uppgifter om de studenter som börjar på utbildningen.

• Utbildningschefen har ordet - september

[2014-09-19] Måndagen den 1 september välkomnades närmare 1000 nya studenter till sin första dag på lärarutbildningen vid Göteborgs universitet. Antalet antagna har tydligt stiget över tid och inför denna hösttermin är siffrorna högre än på länge.

• Allvar och fakta startade satsning på lärande om hållbar utveckling

[2014-09-04] Förlamande klimatångest. Eller insikter, perspektiv och verktyg för att kunna jobba med hållbar utveckling i skolan? Ämneslärarstudenterna vid Göteborgs universitet förbereds nu för det senare och arbetet startade med ett inspirerande seminarium av Pär Holmgren, meteorolog och klimatföreläsare.

• "Jobba med ungdomar håller en ung länge!"

[2014-09-04] Mikael Palmqvist, matte-/NO-lärare på högstadiet, var en av talarna på introduktionshögtiden för nya lärarstudenter. Han har arbetat som lärare i 14 år nu, trivs fortfarande och älskar att tända elevernas nyfikenhet på sina ämnen.

• Välkomna alla nya lärarstudenter!

[2014-09-01] Demokrati- och värdegrundsarbete. Kollegialt lärande och medie- och informationskompetens. Detta väntar de 850 blivande lärarna som idag deltog i lärarutbildningens introduktionshögtid. Men innan dess ska de plugga i flera år och ¿ och inte minst - ha kul!