• Läraren som tänker med hjärtat - alla ska med!

[2014-11-07] En skola som alla mår bra i. Det är Helena Josefssons mål, och det är med det målet i sikte hon nu studerar på Specialpedagogprogrammet, en påbyggnadsutbildning för lärare.

• Övningsförskoleprojekt bygger stabila nätverk runt studenterna

[2014-11-07] Göteborgs universitet deltar i en femårig nationell försöksverksamhet med övningsförskolor. Detta sker i nära samverkan med förskoleområden i Göteborgsregionen. Projektet startades upp med en festlig kickoff på Värlskulturmuseet.

• Ordföranden har ordet, oktober

[2014-10-31] http://www.lun.gu.se/utbildning/forskollararprogrammet/forsoksverksamhet-med-ovningsforskoleomraden/

• Göteborgs universitet tar fram strategi för att öka antalet lärarstudenter

[2014-10-30] Lärarutbildningen har i uppdrag att öka antalet utbildningsplatser med 25 procent. I Göteborg innebär det en ökning med nästan tusen studenter till 2018. Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet samarbetar med kommunikationsbyrån Solberg för att ta fram en kommunikationsstrategi för att attrahera nya lärarstudenter.

• Kungälv kompetensutvecklar kring VFU

[2014-10-27] Hur mycket får jag leda och lägga mig i? Vilka är förväntningarna på mig? Hur mycket ska studenterna undervisa? Detta var några av frågorna när lokala lärarutbildare samlades i Mimers hus för en fortbildning som ska förbereda dem för uppdraget att handleda lärarstudenter.

• Rektorsutbildningen åter till Göteborgs universitet

[2014-10-24] Göteborgs universitet blir ett av de sex lärosäten som får ge det statliga rektorsprogrammet under en kommande sexårsperiod. Det framgår av ett beslut av Skolverket idag, fredag.

• Ökat söktryck på nästan alla lärarprogram vid Göteborgs universitet

[2014-10-20] Totalt har lärarutbildningen 4422 sökande till vårterminen 2015. Förskollärarprogrammet är populärast med hela 958 sökande.

• Nya lärare firades med pompa och ståt

[2014-10-10] Mod. Skalbaggar. Framtidsdrömmar. Det handlade några av talen om under höstens examenshögtid.

• Utveckling pågår inom ULV-projektet

[2014-10-08] Övningsskolor. VFU i egen tjänst. Handledarutbildning. Detta är frågor som diskuterades under en tvådagarskonferens i Stockholm om hur ULV-studenternas VFU ska bli ännu bättre i framtiden.

• Ris och ros till påbyggnadsutbildningar

[2014-10-08] Idag, onsdag, tillkännagav Universitetskanslersämbetet resultatet av utvärderingen av Speciallärarprogrammet och Specialpedagogiska programmet.