• Ordföranden har ordet, oktober

[2014-10-31] http://www.lun.gu.se/utbildning/forskollararprogrammet/forsoksverksamhet-med-ovningsforskoleomraden/

• Göteborgs universitet tar fram strategi för att öka antalet lärarstudenter

[2014-10-30] Lärarutbildningen har i uppdrag att öka antalet utbildningsplatser med 25 procent. I Göteborg innebär det en ökning med nästan tusen studenter till 2018. Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet samarbetar med kommunikationsbyrån Solberg för att ta fram en kommunikationsstrategi för att attrahera nya lärarstudenter.

• Kungälv kompetensutvecklar kring VFU

[2014-10-27] Hur mycket får jag leda och lägga mig i? Vilka är förväntningarna på mig? Hur mycket ska studenterna undervisa? Detta var några av frågorna när lokala lärarutbildare samlades i Mimers hus för en fortbildning som ska förbereda dem för uppdraget att handleda lärarstudenter.

• Rektorsutbildningen åter till Göteborgs universitet

[2014-10-24] Göteborgs universitet blir ett av de sex lärosäten som får ge det statliga rektorsprogrammet under en kommande sexårsperiod. Det framgår av ett beslut av Skolverket idag, fredag.

• Ökat söktryck på nästan alla lärarprogram vid Göteborgs universitet

[2014-10-20] Totalt har lärarutbildningen 4422 sökande till vårterminen 2015. Förskollärarprogrammet är populärast med hela 958 sökande.

• Nya lärare firades med pompa och ståt

[2014-10-10] Mod. Skalbaggar. Framtidsdrömmar. Det handlade några av talen om under höstens examenshögtid.

• Utveckling pågår inom ULV-projektet

[2014-10-08] Övningsskolor. VFU i egen tjänst. Handledarutbildning. Detta är frågor som diskuterades under en tvådagarskonferens i Stockholm om hur ULV-studenternas VFU ska bli ännu bättre i framtiden.

• Ris och ros till påbyggnadsutbildningar

[2014-10-08] Idag, onsdag, tillkännagav Universitetskanslersämbetet resultatet av utvärderingen av Speciallärarprogrammet och Specialpedagogiska programmet.

• Göteborgs universitet toppar ny ranking av lärarutbildningarna

[2014-09-23] Utbildningen till grundskollärare vid Göteborgs universitet kommer på första plats i en ny ranking av lärarutbildningarna i Sverige. Rankingen baseras på uppgifter om de studenter som börjar på utbildningen.

• Utbildningschefen har ordet - september

[2014-09-19] Måndagen den 1 september välkomnades närmare 1000 nya studenter till sin första dag på lärarutbildningen vid Göteborgs universitet. Antalet antagna har tydligt stiget över tid och inför denna hösttermin är siffrorna högre än på länge.